www.urbisstadsontwerp.nl
www.urbisstadsontwerp.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Urbis bureau voor stadsontwerp

Adviezen in de volle breedte van de stedenbouwkundige en landschapskundige discipline, op verschillende schaalniveaus

Stedenbouw is voor mensen!
Dit concept dragen wij uit in onze projecten. De nieuwe opgave moet kunnen leiden tot het verbeteren van de leefomgeving van ons allen. Urbis werkt altijd vanuit de bestaande omgeving, de context van de opgave. Door middel van analyses komen de kwaliteiten van een plek naar boven en kunnen deze uitgangspunt worden voor de toekomst. De openbare ruimte is voor ons de drager. Dit biedt de mogelijkheid om aan te sluiten op het reeds bestaande netwerk van groen, buitenruimtes en infrastructuur. Door middel van een goede inrichting en uitstraling lift ook de omgeving van het plangebied mee in de nieuwe ontwikkelingen.

Duurzaamheid
Voor Urbis begint duurzaamheid met visie op de opgave op het hoogste schaalniveau. Door een raamwerk van openbare ruimtes te ontwerpen, ontstaat een heldere structuur en blijft het plan op de lange termijn leesbaar en overzichtelijk. Zo’n raamwerk zorgt voor flexibiliteit die toekomstige veranderingen in programma of gebouw op kunnen vangen. De laatste jaren heeft Urbis veel kennis opgedaan over de relatie tussen stedelijk ontwerp en milieucontouren.

Wateropgave
In de laatste jaren heeft Urbis zich veel bezig gehouden met de relatie tussen wonen, werken en het water. Geïnspireerd door de hedendaagse wateropgave zijn tal van studies verricht naar vernieuwende concepten op dit vlak. Gezien de toenemende problematiek rondom het water en de klimaatverandering op lange termijn, zet Urbis zich sterk in om deze concepten door te voeren in de stedenbouw.

Een project is voor Urbis geslaagd als initiatiefnemers en gebruikers het waarderen. Urbis is trots op wat zij in de afgelopen jaren heeft bereikt en zal zich ook in de toekomst inzetten voor de leefbaarheid in de stad en dus de leefomgeving voor mensen!

Werkvelden
Urbis geeft adviezen in de volle breedte van de stedenbouwkundige en landschapskundige discipline, op verschillende schaalniveaus. Het bureau legt zich vooral toe op de toekomstige opgave, de herstructurering van het stedelijk gebied. Gekoppeld hieraan ontwerpen we stedelijke buitenruimtes en (stads)parken. Door de jaren heen heeft het bureau veel expertise ontwikkeld op het gebied van complexe binnenstedelijke opgaves, zoals stadscentra en stationsgebieden. Ook infrastructureel gerelateerde ontwikkelingen met milieuproblematiek zitten stevig in onze portfolio. Tenslotte maakt Urbis steeds vaker regionale plannen en structuurvisies.

Belangrijke onderdelen van ons werkterrein vormen het ontwerp-onderzoek en de interpretatie van het stedenbouwkundig instrumentarium ten behoeve van de realiseringskansen van projecten. Door de werkwijze van Urbis worden plannen gedurende het proces rijker, onder meer door scenariostudies, massastudies in varianten, workshops met derden, haalbaarheidsanalyses en samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen het bureau.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.urbisstadsontwerp.nl

I

cs

Rotterdam

Adviezen in de volle breedte van de stedenbouwkundige en landschapskundige discipline, op verschillende schaalniveaus


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv